Ennen ja jälkeen tatuoinnin

Syö ja ota pientä evästä mukaan, jos kyseessä on suuremman tatuoinnin hakkaaminen. Pukeudu rentoihin vaatteisiin.

Tatuointiin ei sovi tulla alkoholin vaikutuksen alaisena, koska tatuoinnin tekeminen on tarkkaa puuhaa ja vaatii molemminpuolista keskittymistä. Ei mukaan kannata ottaa suurta laumaa ystäviä mukaa, jos tukihenkilö on tarpeen, siitä kannattaa mainita tatuoijalle etukäteen.

Ture´s Tattoon steriilit laitteet ja siistit tilat ovat terveystarkastajan tarkastamat ja hyväksymät. On kuitenkin tärkeää, että uunituoretta tatuointia hoitaa hyvin, että se ei pääse tulehtumaan.

Tatuoinnin hoito

Kun tatuointi on tehty, suojataan se kelmulla, jotta epäpuhtaudet eivät pääse avohaavaan. Poista kelmu noin 2-3 tunnin kuluttua. Pese tatuointi hellävaroin haalealla saippuavedellä. Kuivaa tatuointi paperipyyhkeellä kevyesti painellen, älä hinkkaa. Rasvaa tatuointi kevyesti (Helosan tai Bepanthen).

Pese tatuointi muutaman kerran päivässä ensimmäisen viikon ajan sekä rasvaa tarpeen mukaan. Älä päästä tatuointia kuivumaan tai likaantumaan. Käytä väljiä vaatteita ja huolehdi hyvästä yleishygieniasta.

Käytä suojakelmua muutamana tatuoinnin jälkeisenä päivänä, jos teet töitä likaisissa olosuhteissa. Ota suojakelmu aina pois, kun se ei ole tarpeen, sillä tatuointi paranee parhaiten saadessaan ilmaa.

Älä mene saunaan tai uimaan 2 viikkoon tatuoinnin teon jälkeen. Suojaa tatuointi auringolta vähintään kuukauden ajan.

Jos jokin asia askarruttaa, älä epäröi ottaa tatuoijaasi yhteyttä!